Летни новинки от света и у нас

Пикантните клюки не спират дори през отпускарските месеци, а някои от тях са дори от полза за стягащите багажа за почивка и екскурзии през лятото. Така, например:

1.            Летище в Каракас въвежда такса „въздух“ – международно летище „Майкетия“ в Каракас обяви, че от настоящия месец въвежда нов вид такса на пътниците, а тя ще е за озоновия слои, който вдишват пасажерите. По информация на БГНЕС от началото на годината на летището в Каракас е инсталирана нова система, която работи с озона, превръщайки го в по-здравословен и пречиствайки от него всички бактерии. Тази система е инсталирана в климатичната инсталация и така пътниците са максимално защитени от заболявания, вируси и зарази. За да се порадват на екстрата, обаче пасажерите са длъжни да си заплатят удоволствието с покупката на билета, а той струва 127 боливъра, което се равнява на 20 USD $.

2.            Субсидии за хора с увреждания наложи Холандия, а те включват помощи за граждани с ограничени физически възможности. В субсидиите се включват помощи за задоволяване на сексуалните потребности. За целта страната въведе лимит на сума, с които конкретната група могат да заплатят 12 пъти в рамките на една година за сексуални услуги. Предлагането на любов срещу пари е легализирана форма в Холандия, а новата социална придобивка за хората с увреждания не се очаква да се натъкне на преки от страна на закона или обществената нагласа.

3.            И у нас се сключват интересни и полезни за обществото неща. Така например артисти от цял

4.            Свят се включиха в обща кауза да помагат на българските деца. „I can too“ е инициатива на фондацията „Аз мога“, която стартира. Начинанието започва от историята на 14 годишно момиче с тежка здравословна диагноза – дистрофия на мускулни, зрителни нерви. С помощта и подкрепа на фондацията, тя вече вижда с 32% на едното око. В проекта се участват художници от цял свят, които представят по кадри от живота на момичето. В 20 от тях, всеки може да види това под формата на картичка, като я закупи, а средствата отиват за лечение на момичето. В останалите 20 кадъра всеки може да се включи дори в интернет.