Знаете ли, че….

Има неща, които постоянно ни изумяват, въпреки напредналият начин на живот, лесната и достъпна информация и модернизираният начин за разпространяването й. Ако въпреки това искате да се информирате за още нещо, то ето една част от най-нови открития, цифри и статистики:

1. Знаете ли, че 20 милиона от британците имат поне една татуировка по тялото си.

2. Вечния град Рим отбелязва 130-тата годишнина „стъпка към вечността“. През 1881 г. Сотарио Булгари, се настанява в Италия, след като напуска Гърция. Във вечния Рим, той открива красотата, креативността и изкуството, така започва своите първи стъпки в процъфтяващият си бизнес. Семейната бижутерия открива нови полета и възможности, а само 3 години по-късно Булгари отваря първия си магазин, носещ името Via Sistina 85, само след още 10 години се появява и вторият магазин, носещ името Via dei Condotti 28. Историята разказва как всеки ден Сотарио изминавал разстоянието от единия до другия магазин, вървейки по най-прочутите италиански стъпала. Така били поставени основите на марката позната навред по света Bulgari. Вместо лъскаво парти, компанията, чийто магазин се намира под прочутите Италиански стълби, на годишнината си реши да обнови стъпалата и така да увековечи и мястото, където се намират магазините й.

3. Според направени проучвания става видно, че над 50% от българите не са запознати с процесите по създаване на българското прочуто сирене. Това накара някои дългогодишни производители да направят презентации в рамките на няколко летни дни, включително и по интернет и да запознаят потребителите с всичко, което ги интересува.

4. Според най-ново проучване на БГНЕС става ясно, че мъжете си падат по амбициозните и решителни дами. Най-отблъскващи и за двата пола са онези, които все се оплакват и говорят за проблемите си. Когато показваме удовлетворението от живота си, ние сме по-привлекателни за хората около нас и най-вече противоположния пол. Излиза и, че мъжете обичат жени, които са страстни към работа, имат заряд от положителна енергия и са изключително решителни в стремежа към постигане на целите си. Всички тези данни са от направени най-скоро изследвания.